2009. augusztus 8., szombat

Városnézés Debrecenben 1. - Belváros

Gyertek velem! :) Egy kis ízelítő azoknak, akik még nem jártak ebben a városban, ahol élek. Akik pedig már igen, azok most újra láthatják!

A Kossuth tér (Főtér) és a Református Nagytemplom közelről...

... és távolról. Itt rengeteg jó kis koncert, zene, vigadalom szokott lenni télen-nyáron. :) Ja! És persze augusztus 20-án a virágkarnevál és a tüzijáték!

Szintén a Főtér, ahol kézművesek is árulhatják a portékáikat, télen pedig finom forralt bor és sült gesztenye is kapható. A háttérben pedig a Református Kistemplom, népszerűbb nevén a Csonka (templom).

A régi Városháza...

... és az új.

Nyugalomsziget...és mindez télen:




(Kicsit karácsonyi hangulatom lett! :D )

8 megjegyzés:

Zöldgyöngy írta...

Szép város! Még nem voltam Debrecenben. De kedvet kaptam hozzá! :)

Anna írta...

Szép város! Régen jártam ott, de nem emlékeztem, hogy ilyen szép!:-) Nagyon jó képeket készítettél! :-)

Ildika / Csodaszarvas33 írta...

Szia! Örömmel láttam, hogy látogatsz engem! :) Én csak egyszer voltam Debrecenben, pontosabban átutazóban voltunk ott. Nagyon szép város! És képzeld: a napokban néhányszor nekem is eszembe jutott a Karácsony!

Gabessz írta...

Debrecen nagyon tetszik nekem is! Igaz hogy van vagy 15 éve hogy ott jártam, de ha minden jól megy hamarosan újra ellátogatunk oda. Azóta még szebb lett, alig várom hogy lássam!

Orsi írta...

Gyertek, gyertek! :)
Igazából az elmúlt pár évben folyamatosan újították, mindig változik, szépül-épül itt valami, a belváros például már teljesen más, mint amilyen mondjuk 10-15 éve volt.
Nekem télen a kedvencem. Ahogy a képeken is látszik, csodaszépen feldíszítik a várost, és a Főtéren karácsonyi zene szól megállás nélkül. Nagyon jó érzés olyankor sétálgatni, forralt borozgatni az utcán, nézegetni a portékákat, ajándékokat vásárolni. Hmm, már alig várom a Karácsonyt! Normális ez nyár közepén?? :D

bubble írta...

Jaj,de jó látni/olvasni, hogy nem csak engem ragadott el a karácsonyi hangulat. Épp valamelyik nap tört rám, a környezetemben mindenki bolondnak nézett :)

a városról ismét csak ennyit tudok mondani: gyönyörű.
Remélem idén sikerül mégegyszer eljutnom oda, mondjuk karácsony tájékán :D

Hoyacarnosa írta...

Gyönyörű! Nagyon szeretem Debrecent és meg szoktam látogatni :)

Orsi írta...

Jucii!
Engem elég sűrűn el szokott kapni a karácsonyi hangulat az év bármely szakaszában. Nagyon szeretem ezt az ünnepet, még akkor is, ha napjainkban kissé már elüzletiesedett. Számomra ez akkor is a szeretet, a nyugalom és a béke ünnepe marad, amikor az ember a családjával törődik csak és semmi mással.
Erika!
Örülök, hogy szereted Debrecent, ha legközelebb erre jársz, a figyelmedbe ajánlanám a Csonka templom mögötti gyöngyös boltot (bár akkor már lehet, hogy ismered is). Apró, hangulatos boltocska, kedves, segítőkész eladólánykákkal. :)