2010. január 24., vasárnap

Válaszolgatós

Treboretta játéka a filmekkel, sorozatokkal kapcsolatos. Nehezeket kérdeztél Heni, mert van amiből százat tudnék sorolni, másból meg egyet sem, de igyekszem összekapni magam! :)

KEDVENC:
- FILM
Sok van, de ami először az eszembe jut, az a Ház a tónál. Egyszerű, szép film, mégis csavaros, nem szokványos szerelmi történet, mondandóval. És a zenéje...!

(Bár szinte egy szinten van nálam az Igazából szerelemmel.)

- SOROZAT
Első gondolat: Bones (Dr. Csont). Nyomozós, tudományos, és nagyon-nagyon vicces! :)

(De ide írhatnám akár azt is, hogy: Dokik, Jóbarátok, Született feleségek, Angel, Twin Peaks, Lost, Dr. House, Gilmore girls, Szex és NY, 24, A mentalista, Ally MycBeal, Hősök, A férfi fán terem, Testvérek, Flashforward, V...stb.)

- SZÍNÉSZNŐ
Egy kimondottan kedvenc sincs. :( Akinek viszont az összes (főleg romantikus) filmjét biztosan láttam az Julia Roberts.


-SZÍNÉSZ
Most épp Johnny Depp. Ezerarcú, mindent el tud játszani és nem selyemfiú...


- UTOLJÁRA LÁTOTT /KEDVENC/ FILM
Mai élmény: Avatar 3D. Fantaszikus, nem találok rá szavakat. Sírtam a gyönyörűségtől.

(Mondjuk a Sherlock Holmes-t is ajánlom! Muszáj volt megnéznem, ugyanis az összes történetét olvastam, gyűjtöm gyerekkorom óta. Tudtátok, hogy Dr. House karakterét róla mintázták?)

14 megjegyzés:

helen írta...

A Twin Peaks, mint sorozat: eléggé függő voltam kis-nagylányként (hát jah, titokban néztem, apa elevenen megnyúzott volna, ha tudta volna, mire kattantam rá) :D Ez volt az első sorozat, amitől szó szerint függtem, nem akartam egyetlen részt sem kihagyni. Főleg, mert ezek egymásra épültek. Az egész félelmetes volt, izgalmas, hátborzonagató, logikátlan. Lekötött. :) Nem hiszem, hogy még egyszer vállalkoznék arra, hogy megnézzem :D De anno nagyon szerettem. És mástól nem is hallottam ezt, csak tőled.

Orsi írta...

Nekem is ez volt az első sorozat-függőségem, szintén gyerekként. Emlékszem, felkapcsolt lámpánál néztem, annyira féltem Bobtól, de vártam minden egyes részt. Aztán valahányszor adták a TV-ben (azt hiszem még kétszer), sosem hagyhattam ki, és azóta már meg is van, és azt is kétszer újranéztem! :) Ajánlom, mert felnőttként teljesen más élményt ad, de ugyanazt a hátborzongatást. Az a zene...! (És még most is félek Bobtól...)
Viszont David Lynch filmjei nem tetszettek (a Twin Peaks-Tűz jöjj velem sem), azokban már tényleg nincs egy szemernyi logika sem.

Hajnoca írta...

Tényleg a Twin Peaks. azt én is néztem 'kicsinek". Még a könyv is megvolt. Talán még anyunál, ha nagyon kutatnék meglenne.

Orsina,
milyen jó, hogy írtad a 'tó a háznál"-t :-) Mivel az én felsorolásomban mindkét személy szerepel adott, hogy ez is a filmek között kellene, hogy szerepeljen. ... de lemaradt.
Nem is csoda .. vizsgaidőszakban minden mással van tele az ember feje.

t®eb♥®etta írta...

Látom Johnny Depp nagyon népszerü:)
Te vagy a 3.(azt hiszem) akinek a kedvenc szinésze.:)
A született feleségeket ,és a dr.House-t én is szeretem....:D.....

t®eb♥®etta írta...

Szép a háttérképed:D

Orsi írta...

Hajnoca! Van Twin Peaks könyv? ÚÚÚÚÚ!
Fura amúgy, hogy a Ház a tónál valahogy nem lett egy olyan nagyon ismert film, pedig szerintem fantasztikus! Amikor anno először megnéztem, nagyon sokat adott nekem, mert olyan élethelyzetben voltam, amire ennek a filmnek a mondanivalója mondhatni választ, megkönnyebbülést adott. (Mindennek megvan a maga ideje, csak türelmesnek kell lenni, és nem szabad siettetni a dolgokat.)
Heni! Nem vagyok amúgy egy rajongó-típus a színészek, zenészek terén, soha nem is voltam, de Depp-nek tényleg olyan filmjei, arcai vannak, hogy nem lehet nem tisztelni.
És köszi! :)

bubble írta...

Nagyon szép az új blogruhád :)
Én is jót mosolyogtam, hogy Johnny Depp milyen népszerű :)

Hajnal írta...

,,Ház a tónál" húúú,én is imádom,már jó párszor láttam :D Mindkét színész nagy kedvenc!!A zenéje is meg van,és az is tuti:-)
Avatar is nagyon tetszett,igaz nem 3d-ben láttam,csak itthon,de így is nagyon jó volt!! :-)

Petra írta...

Nagyon megtetszett ez a kis játék én is elkészítettem a saját listámat.
Johnny Depp nekem nem annyira nagy kedvecem, de elismerem, hogy ezerarcú és a Csokoládéban egyszerűen megveszek érte :)
Az Avatart pedig még nem láttam, de rajtavan a megnézendő filmek között. :)

Orsi írta...

Nézd meg! Elképesztő! Vigyél zsepit... :)

Bandrea's Beads írta...

Én is mosolyogtam, mikor megláttam a kedvenc filmed címét! Nagyon jó film!!! Sandra Bullock pedig egy fantasztikus színésznő, mindegy hogy éppen szépségversenyre készül vagy nyomozót játszik, szuper! Azért Julia Roberts is kedvenc! A micsoda nőt is láttam néhányszor, fergeteges!!

Cheeks írta...

Twin Peaks.... nagy kedvenc. Nekem is az első sorozat volt. Mondjuk mostanában nem nézek tv-t, főleg nem sorozatokat, mert az biztos, hogy nem tudnám folyamatosan nézni.
Az Avaar is nagyon jó, elsőként 3D-ben láttuk, de meg kellett nézni a fullos verzióban is. Hááát, ha a 3D tetszett....., a fullos szuper volt, összehasonlíthatatlan.
A ház a tónál is kedvenc filmem, bár nekem a Nagy kedvencem az Angyalok városa.

Cheeks írta...

Ja igen,
szuper a háttered :)

Orsi írta...

Jujj, innen lemaradt, hogy köszönöm, és hogy az Angyalok városát én is nagyon szeretem. :)